Bærekrafts kalkulator, se din miljøgevinst

Green Effective Performance Certificate #2

Se din miljøgevinst når du benytter produkter fra Tana Green Care.

Grønn ytelseskalkulator gir plastavfall en verdi, gjør bærekraft og miljøarbeid til en konkurransefordel.

Grønne anskaffelser er et sentralt tema for renholdere, spesielt ved deltakelse i offentlige anbud. Miljøvennlige produkter med lavest mulig CO2-utslipp og nøye konservering av råvarer bidrar til å oppfylle bærekraftsstandardene for profesjonell rengjøring av f.eks. skoler og andre offentlige bygninger.

Det kreves en ny måte å tenke på som ikke fokuserer på pris alene, men som også vurderer bærekraften til rengjøringsprodukter.

tana-Chemie, PROFESSIONAL-divisjonen til Werner & Mertz, tok utfordringen og utviklet et verktøy som viser ned til grammet de nøyaktige besparelsene på råolje, plast og CO2 når produkter fra green care linjen brukes.

Green Care ytelseskalkulator beregner:

  • råoljebesparelsene fra emballasjens vekt,
  • produktingredienser,
  • andelen resirkulater i emballasjen

……og omdanner dem til CO2-ekvivalenter. Kunden får et diplom, med et sammendrag av en målbar, sertifisert verdi og et meningsfullt bevis på den faktiske effektiviteten til grønne produkter.

Kalkulatoren er tilgjengelig gratis på Internett på get.wmprof.com.

“Kalkulatoren bidrar til å sikre tilgang til morgendagens bærekrafts marked og støtter selskaper med offentlige anbud, tilbud og grønn merkevarebygging,” sa Frank Vancraeyveld, administrerende direktør i Werner & Mertz PROFESSIONAL med hovedkontor i Mainz.

“Virkningen merkes allerede utenfor rengjøringsindustrien.” Werner Schulze, administrerende direktør i tana-Chemie GmbH, la til: “Hele verden snakker om konseptet sirkulær økonomi og søker etter løsninger. Vi har allerede utviklet løsninger, inkludert verdens første emballasje med 100 prosent HDPE-resirkulering i 2016 og nylig den første fem liters beholderen laget av 50 prosent HDPE resirkulerer. Med grønn ytelsesberegningen kan våre kunder sikre seg en reell forretningsfordel for seg selv ved å bruke våre produkter! ”

I lys av det åpenbare miljøproblemet forårsaket av plastavfall, forventer Vancraeyveld og Schulze en rask endring i markedet mot resirkulerbare produkter. Forløpere til denne utviklingen inkluderer Tysklands strengere avfallshåndteringslov og emballasjebestemmelser. Drevet av markedsregler og politikk, vil sirkulær økonomi bli industristandarden i overskuelig fremtid.

Offentlige anbud på europeisk nivå innenfor rammen av grønne offentlige anskaffelser krever allerede lukket sløyfe av produkter og sertifisering i henhold til Cradle-to-Cradle®-prinsippet.

Når det gjelder priser, anser selskapet det som viktigere å se brukt plast som et produkt, ikke som avfall. “For å bruke plastavfall som en ressurs, må interessenter ta grep til rett tid,” sier Reinhard Schneider, eier og administrerende partner i Werner & Mertz Group. “Vi gir plastavfall en verdi og holder planeten ren. Den verdien forblir i en lukket sløyfe, og alle deler den økonomiske fordelen for en renere fremtid for mennesker og planeten.”

Mer om bærekraftig sirkulær økonomi og Recyclate Initiative på www.werner-mertz.de

Mer om tana-Chemie og green care PROFESSIONAL produkter på www.wmprof.com

Her er et utvalg av produktene fra Tana.

  • høy og streng miljøsertifisering
  • ingen microplast i flaskene

Ta kontakt dersom du ønsker en uforpliktende demonstrasjon av våre grønne renholdsløsninger

Kontaktskjema