Engangshansker

271 Engangshansker Nitrilhansker Pudderfri Small Hansker

Hva bør du tenke på ved valg av engangshansker, nitril, latex, vinyl eller TEP?

Det finnes mange ulike typer hansker, i ulike materialer og i ulike størrelser. Når du skal velge hvilken hanske du skal kjøpe, må du tenke på hva hansken skal beskytte deg mot og hvor lenge arbeidet skal pågå. I tillegg kan allergi mot innholdsstoffer spille inn og om hanskene behøver å være sterile eller ikke.

Husk på at hansker aldri gir 100 % vern. Du bør derfor alltid vaske hendene før og etter bruk for å fjerne mikrober, lateksallergener, pudder eller stoffer som kan ha trengt gjennom hanskene. Ved langvarig arbeid bør du vurdere å skifte hansker med jevne mellomrom.

De mest brukte hanskene er laget av lateks, nitril eller vinyl.

Latekshansker

Latekshansker (naturgummi) har god barrierefunksjon mot bakterier og virus og anbefales ved alle arbeidsoppgaver hvor det er risiko for smitte eller forurensning. De er elastiske, har god passform og tåler mye. God følsomhet gjør at en bevarer fingerferdigheten. Enkelte kan dog ikke bruke latekshansker på grunn av lateksallergi.

Ta kontakt for pristilbud.

Nitrilhansker

Nitril er kunstgummi. Grunnmaterialet varierer fra produsent til produsent, noe som fører til at nitrilhanskene er forskjellige alt etter hvilket merke du kjøper. De inneholder ikke lateksproteiner og kan være et alternativ til de som ikke tåler lateks eller som har sensitiv hud. Nitrilhansker er elastiske, har god passform og tåler mye. Følsomheten er god slik at fingerferdigheten beholdes.

De har god barrierefunksjon mot bakterier og virus og anbefales ved alle arbeidsoppgaver hvor det er risiko for smitte eller forurensning. Den generelle beskyttelsen mot kjemiske stoffer er større enn for både lateks- og vinylhanske, men de er dyrere i innkjøp.

Ta kontakt for pristilbud.

Vinylhansker

Vinylhansker er laget av PVC (polyvinylklorid) som er et oljebasert syntetisk materiale. Hanskene inneholder ikke lateksproteiner og er et godt alternativ til de som ikke tåler lateks, men er ikke like elastiske og sterke som lateks- og nitrilhansker. Selv om vinylhansker stadig blir bedre og bedre, danner de heller ikke en like god barriere mot kjemiske stoffer og smitte. Av den grunn anbefales de ved arbeidsoppgaver der kravene til hanskemateriellet er lavere og smitterisikoen er liten, for eksempel håndtering av mat.

Vårt utvalg av vinylhansker finner du her

 

Andre typer hansker

T.E.P. hansker – Termo Elastisk Polymer                                                                                                                                                   
 • Termo Elastisk Polymer-hansker er et bedre alternativ enn vinyl hvis man ikke kan bruke lateks eller nitril: T.E.P.-hansker er ”tettere” sammenlignet med vinyl, færre ”pinholes”.
 • Godkjent til medisinsk bruk i henhold til NS-EN 455, og med tanke på ”pinholes” – AQL 1,5.
 •  For kontakt med alle typer mat, også fettholdig mat. (NS-EN 1186:1-15).
 • God fingerfølsomhet.
 • Hudvennlig materiale, pudderfrie, uten allergifremkallende, kjemiske tilsetningsstoffer (akselleratorer) og allergifremkallende lateksproteiner.
 • Uten mykningsstoffer ftalater og silikon.

Plasthansker

 • Plasthansker er tynne og best egnet til enkle arbeidsoppgaver (enkel vask, hårfarging og lignende).

Bomullshansker

 • Bomullshansker kan enten brukes alene for å beskytte mot stoffer du ikke tåler kontakt med, eller inni andre hansker for å unngå fukt eller direkte kontakt med selve hansken.

Div

 • Allergivennlige gummihansker (= oppvaskhansker) er fine å bruke ved langvarig påvirkning av vann.
 • Sterile engangshansker brukes ved operasjoner, men kan også benyttes ved stell av store eller infiserte sår.
 • Bambushansker kan være gunstige å bruke hvis man har tørre hender/atopisk eksem og må smøre hendene med krem om kvelden/natten.

Kilder: Folkehelseinstituttet (FHI), Apotek1, NAAF

Oppdatert: Juli 2018

Kontakt oss for mer informasjon eller en demonstrasjon

Ta kontakt dersom du ønsker en uforpliktende demonstrasjon av våre grønne renholdsløsninger

Kontaktskjema